GRIJAČE TIJELO SA RELJEFNOM SLIKOM

P20180919A

EMIL ŠPELIĆ

Coceicheva 6, Pula,

tel: 098-9915735

emspelic@gmail.com

 

Tehnički problem koji se rješava ovim izumom je kako grijače tijelo u obliku radijatora konstruirati na način da predstavlja i ukrasno tijelo koje u potpunosti ostvaruje funkciju grijanja, a iz estetskog aspekta tvori specifično umjetničko djelo sa slikom, u svrhu vizualnog obogaćivanja i ukrašavanja prostora u kojem se to

grijače tijelo postavlja.

 

Sastoji se od cjevastog okvira (1), čeonog reda cijevi (2), srednjeg reda cijevi (3) i zadnjeg reda cijevi (4), koji čine zatvoreni sistem kroz koji prolazi zagrijani medij, a koje prenose toplinu na zadnju grijaču ploču (15), srednju reljefnu grijaču ploču (16) i čeonu reljefnu grijaču ploču (17), koje su oslikane te međusobnim preklapanjem tvore reljefnu sliku sa interakcijskim doživljajem dubine prostora što poboljšava vizualizaciju i doživljaj boravka u prostoru koji se grije, bez utjecaja na funkcionalnost grijanja grijaćeg tijela. Ova izvedba izuma omogućuje trajnu i sigurnu upotrebu bez ikakvih periodičnih servisnih zahtjeva. Izum se primjenjuje kao standardno grijače tijelo u centralnom sistemu grijanja ili kao neovisno grijače tijelo sa električnim grijačem.

 

Unikatnim dizajnom, te izradom od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika koji omogućava brz prijenos topline i iznimno dugi vijek trajanja, ovo je prvi radijator takve vrste koji će u vaš dom unijeti toplinu umjetnosti. Svaki je radijator unikatno umjetničko djelo koje nastaje unutar vanjskog okvira konstantnih dimenzija. S obzirom na finalnu viziju i umjetničkog dojma, krajnji rezultat je proizvod koji će se prirodno uklopiti u bilo koji interijer kako klasičnog tipa tako i u vrlo atraktivne moderne objekte bili oni u funkciji stanovanja ili poslovne namjene.

 

                        

 

   

NUDI SE PROIZVOD