TERAPEUTSKI STOLAC  ili STOLAC ZA RADNI STOL

 

 

 

 AUTOR: JORDAN BANKO

                

 

 

 
Osnovna karakteristika ovog stolca je da prati položaj tijela u svim pravcima i nagibima do 10°.

Prikazani stolac je za težinu osobe od 60 - 70 kg. Osobe veće težine mogu da postignu manji kut nagiba.

Stolac ima 32 opruge. Svaka je dužine 80mm, a pod težinom od 2kg dužina joj se smanjuje na  40mm što omogućuje nagib od 10° u svim smjerovima. Sa 32 opruge najbolje efekte postiže  osoba težine 64kg. Za veće težine potrebne su jače opruge istih dimenzija. Gibljivi dio stolca ima 4 vodilice za sigurnost sjedenja. Gornja metalna ploča u sredini ima izrezanu rupu promjera oko 120mm.

Na gornjoj ploči zalijepljena je tvrđa tapetarska spužva također sa rupom od 120mm, a debljine 4cm. Ova rupa omogućuje ugodno sjedenje osobama koje imaju zdravstvenih problema sa čmarom ili oko njega, pa se stoga može i nazvati Terapeutski stolac". Osobe koje nemaju zdravstvenih problema iz prednjeg stava iznad sjedeće površine postavljaju drugu tvrđu tapetarsku spužvu debljine 5-8 cm.Stolac je prekriven tekstilnom pokrivkom sve do nogara istoga. Tako su pokrivene opruge i ljepše izgleda. Stolac je konstruiran za upotrebu uz radni stol gdje osoba tijekom rada mora se nagnuti na lijevu, desnu ili na neku od strana da nešto dohvati ili ostavi, a da mu stolac prati donji dio tijela. Samo da spomenemo neke od korisnika: finomehaničari, elektroničari, djelatnici za pokretnom trakom i drugi. Ovaj stolac ne koristi naslon kako bi se mogao koristiti sa bilo koje strane, ali ima zato oslonac  za noge.

 

   NUDI SE PRAVO PROIZVODNJE......
TESTER AKUMULATORA

Ovaj izum pripada u područje pomoćnih mjernih uređaja u auto servisima, a posebno u prodavaonicama akumulatora. Ovim uređajem sprječavaju se nedoumice o ispravnosti i kapacitetu akumulatora prilikom reklamacije. Tester ispituje akumulator u RADNIM uvjetima mjereći struju pražnjenja u određenom vremenu. Ispitivanje je od potpune napunjenosti do „Potpune iskoristivosti“.

Automatski prekida testiranje kada napon akumulatora padne na minimalnu vrijednost za taj tip akumulatora, a vrijeme trajanja testiranja ostaje na displeju.

Mogućnost testiranja akumulatora svih tipova i napona 12v, 24v, 36v i 48v i struja 5A, 10A, 15A i 20A za motorna  i elektro vozila.

Najveća snaga koja se testira je 960W na primjer akumulator elektroautomobila (48V x 20A).

                     NUDI SE PRAVO PROIZVODNJE…

 

 

UREĐAJ ZA INTERNU KOMUNIKACIJU I ALARMIRANJE-„KOMUNIKATOR 2“   

AUTOR: JORDAN BANKO

DRUŠTVO INOVATORA KANFANAR- ROVINJ

Uređaj u svojoj kompletnosti služi za govornu komunikaciju i dojavu povrede prostora između „glavnog radnog prostora“ i „sporednog prostora“.

Govornu komunikaciju, dvosmjernu, između ova dva prostora ostvaruje se posredstvom instalacija gradske električne mreže. Domet ove komunikacije ovim uređajem je moguć do udaljenosti od oko 200 metara.

.


Druga komunikacija je jednosmjerna i koristi se samo za dojavu povrede prostora (Provala). Ta komunikacija je ostvarljiva do 1 kilometra. Indikacija povrede prostora je također istovremeno ostvariva i u sistemu govorne komunikacije. Aktiviranje u slučaju provale aktivaciju ostvaruju infracrveni senzori, mikro kontakti ili drugi aktivatori. U trenutku aktiviranja uključuje se:

-TV kamera, TV odašiljač, radio odašiljač i odašiljač za govornu komunikaciju. Na prijemnoj strani pojavom TV signala iz čuvanog prostora automatski se uključuje TV monitor i uređaj za video snimanje.

Osoba kontrole u trenutku aktiviranja alarma iz zvučnika čuje signal alarma.

U radno vrijeme moguće je razgovarati između oba prostora po sistemu interfona.                           Nudi se proizvod 

 

 

 

 

 KLIJALIŠTE ZA MALI PORODIČNI VRT

AUTOR: JORDAN BANKO

DRUŠTVO INOVATORA KANFANAR- ROVINJ

                                                     

Tehnički problem koji se rješava ovom inovacijom je  kako mali proizvođači sadnica povrća ili cvijeća za svoje potrebe, u vlastitom podrumu mogu proizvesti razne sadnice za presađivanje u vlastiti vrt. Zamisao klijališta za vlastitu proizvodnju sadnica povrća ili cvijeća ostvarena je izradom ovog klijališta. Klijalište ima vlastiti izvor svijetla u vidu umjetnog sunca i vlastiti izvor grijanja zemlje. Ovaj prototip ispitan je u nekoliko navrata i rezultati su bili jako dobri. Klijanje se je vršilo u prostoru mračnog podruma velike gradske stambene zgrade. Isklijavale su se sjemenke: rajčice, paprike, patliđana i kupusa. Svaka vrsta posebno poradi toga što svaka vrsta traži posebnu temperaturu zemljišta. Temperatura se  namješta elektronskim termostatom za grijače u samoj posudi klijališta. Svijetlo daju LED diode iz ultraljubičastog i infracrvenog spektra što odgovara biljčicama. Jačina svijetla se mijenja a po potrebi može se isključiti dodatnim tajmerom. Također moguće je udaljiti ili približiti izvor svijetla biljčicama.

      

NUDI   SE   PROIZVOD