PAMETNI DISTRIBUCIJSKI PANEL ZA MALA PLOVILA

P201811180A

 

DAVOR DUJOVIĆ

Frane blečića 42, Funtana

mob: 098366376                                 

davor.dujovic@pu.t-com.hr

 

 

 

 

Ovaj izum služi za zaštitu akumulatora na malim plovilima koja nemaju mogućnost stalnog punjenja ili je punjenje ograničeno što je slučaj na većini malih plovila sa vanbrodskim motorom. Znamo da ako napon akumulatora padne ispod određene voltaže npr.10 Volti, dolazi do smanjivanja kapaciteta akumulatora i na kraju do uništenja istog u koliko se pad  napona ispod određene granice ponovi više puta. Uređaj vrši kontrolu stanja osigurača  te strujnih krugova na način da svjetlosnom indikacijom upozorava na prekid u strujnom krugu što znatno olakšava pronalaženje greške u slučaju nekog kvara.

 

Ujedno vrši i kontrolu kaljužne pumpe za pražnjenje vode, te u slučaju da je aktivirana zaštita a razina vode raste, dodatnim se senzorom omogućuje pražnjenje vode bez obzira na stanje baterije što onemogućuje da se zbog zaštite baterije plovilo potopi. Slijedeći tehnički problem koji se rješava ovim izumom je potreba za kompleksnom brodskom instalacijom, ovaj uređaj je vrlo jednostavan za  montažu te zauzima malo prostora.

Sadrži distribucijski panel (9) sa displejom (10), kontrolne tipke (1-8) sa signalnim lampicama, senzor svjetla (11),

Aux utičnicu (12), USB utičnicu (13), priključak za bateriju (15), priključak za potrošače (16) i mikroprocesor (14) koji  konstantno prati stanje baterije te u koliko dođe do pada napona na predodređenu razinu gasi potrošače (21) čime štiti bateriju od dubokog pražnjenja, a time pridonosi dužem vijeku trajanja baterije.

 

Putem  distribucijskog panela

sa senzorom sigurnosne razine

tekućine (19) preko priključka

za potrošače (16) sprječavamo

potapanje plovila automatskim

uključivanjem pumpe kaljuže (20)

koja izbacuje višak vode iz plovila

te na taj način održava sigurnosnu

razinu tekućine i sprječava potapanje

plovila dok god ima napona u bateriji.

 

NUDI SE PROIZVOD