ISTARSKE INOVATORICE IZLOŽILE SU SVOJE INOVACIJE NA

10. FORUMU ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA-BPW DANUBE NET

U Hotelu Histria  održan je 10. Forum BPW Danube net koji okupio je oko 100-tinjak poduzetnica iz deset zemalja svijeta. Službenom otvorenju, uz predsjednicu BPW kluba Pula Alidu Perkov, predsjednicu BPW International Yasmin Darwich i regionalnu koordinatoricu BPW Europe Pinellu Bombaci, nazočile su i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica župana Istarske županije Vivana Benussi te predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja koja je skup proglasila otvorenim.

 

 Forum na kojemu su sudjelovale najviše predstavnice svjetskog ženskog poduzetništva osmišljen je kao platforma za razmjenu ideja, mišljenja i informacije u području rada, poslovanja i kulture.  

Cilj Foruma bio je razmjena najboljih iskustava orijentacije žena na poduzetničke djelatnosti i dobro plaćena zanimanja te poticanje poduzetnica na inovatorstvo i prihvaćanje rukovodećih pozicija.







 

 

U sklopu Foruma koji je trajao do 5. studenog održale su se 3 plenarne sjednice, 9 okruglih stolova, izložba inovacija ženskih inovatorica te prodaja proizvoda poduzetnica kao i poslovni susreti.

 

Na posebnom štandu Politehnike  Pula -Visoke tehničko-poslovne škole, Savez udruga inovatora Istarske županije izložio je 13 zaštićenih  inovacija žena inovatorica.
                         

Zasebne štandove sa svojim  novim proizvodima imale su inovatorice Dubravka Orlić Bašlin  i  Ivna Škoro koje su sudionicama nudile svoje inovacije.

Ovo izlaganje Saveza udruga inovatora Istarske županije ostvareno je sukladno posebnom sporazumu o suradnji s Politehnikom Pula –Visokom tehničko-poslovnom školom kojeg će se uskoro potpisati.